Doorgaan naar inhoud

Nieuws

  • Je kuikens goed verzorgen doe je zo
    mei 15, 2023

    Je kuikens goed verzorgen doe je zo

    Het zijn misschien wel de schattigste wezentjes op de (thuis)boerderij: kuikens. De kleine pluizige bolletjes hebben een enorme aantrekkingskracht op zowel kinderen als volwassenen. Het is voor kinderen ontzettend leuk en leerzaam om kuikens uit het ei te zien komen en te zien opgroeien tot mooie, grote, gezonde kippen. Maar wat hebben kuikens eigenlijk nodig om gezond en blij op te groeien? In deze blog vertellen we je alles over de verzorging van kuikens.
    Nu lezen
  • Araucana kip
    mei 1, 2023

    De leukste grote kippenrassen

    Als je besluit om kippen te gaan houden, is het verstandig om goed na te denken over het soort kippen dat je gaat houden. Elk kippenras heeft namelijk zijn eigen specifieke eigenschappen en niet elke kip is voor elke situatie geschikt. In dit artikel zetten we de leukste grote kippenrassen voor je op een rijtje.
    Nu lezen
  • Waar moet een legnest voor kippen aan voldoen?
    maart 20, 2023

    Waar moet een legnest voor kippen aan voldoen?

    We hebben het op deze blog al vaker over de huisvesting van kippen gehad. Daarbij is de term ‘legnest’ regelmatig gevallen. Maar wat is nu precies een legnest? En waar moet een legnest aan voldoen om de kippen blij te maken? Daar gaan we in dit artikel dieper op in.
    Nu lezen
  • Bloedluis bestrijden: hoe pak je dat aan?
    maart 13, 2023

    Bloedluis bestrijden: hoe pak je dat aan?

    Bloedluis is de nachtmerrie van iedereen die kippen of vogels houdt, of je nu een grote volière hebt of slechts twee of drie kippen. Deze irritante beestjes houden je vogels ‘s nachts wakker en zorgen voor jeuk en irritatie. Omdat ze leven van het bloed van de vogels kan bloedluis leiden tot bloedarmoede en in ernstige gevallen zelfs tot het overlijden van de kip of de vogel. Het is dus essentieel om bloedluis op tijd te ontdekken en te bestrijden en om maatregelen te treffen die ervoor zorgen dat je bloedluis buiten de deur houdt. Maar hoe pak je dat aan? Daar weten wij bij De Thuisboerderij gelukkig alles over.
    Nu lezen
  • De voordelen van een schapennet als weide-afrastering
    maart 6, 2023

    De voordelen van een schapennet als weide-afrastering

    Iedereen die ervaring heeft met het houden van schapen weet dat schapen behoorlijk eigenwijs kunnen zijn. Ze zien er schattig uit met hun dikke wollen jas, maar laat je niet voor de gek houden. Als een schaap besluit dat ze het weiland wil verlaten, zal ze zich daar niet zomaar vanaf laten brengen. Met een schapennet rond het weiland, zorg je dat jouw schapen niet aan de wandel kunnen gaan.
    Nu lezen
  • Leuke kleine kippenrassen voor in de tuin
    februari 13, 2023

    Leuke kleine kippenrassen voor in de tuin

    Zou je graag een paar kippen houden maar heb je niet zoveel ruimte in de tuin? Geen probleem! Er zijn genoeg leuke kleine kippenrassen die je met gemak in een kleine tuin kan houden. Zo kun je toch lekkere verse eitjes rapen, je kinderen kennis laten maken met huisdieren anders dan katten en honden en genieten van het gezellige gekakel als je buiten in het zonnetje zit.
    Nu lezen
  • Schrikdraad installeren: hoe doe je dat?
    februari 9, 2023

    Schrikdraad installeren: hoe doe je dat?

    Als je de dieren op jouw thuisboerderij veilig in de wei wil laten lopen, is het belangrijk dat je het weiland op een veilige manier afrastert. Dat zorgt ervoor dat de dieren in het weiland niet kunnen ontsnappen, maar ook dat er geen andere dieren het weiland in kunnen wandelen. Maar hoe installeer je schrikdraad op een veilige manier? We vertellen het je in deze blog.
    Nu lezen
  • Voor welk kippenvoer kies jij?
    januari 23, 2023

    Voor welk kippenvoer kies jij?

    De keuze voor goed kippenvoer kan echt het verschil maken voor je kippen. Het juiste kippenvoer houdt je kippen niet alleen gezond maar ook gelukkig. Het bijvoeren met scharrelvoer zorgt er bijvoorbeeld voor dat kippen hun natuurlijke scharrelgedrag kunnen tonen, waardoor ze blij en gezond blijven. Omdat er veel keuze is op het gebied van kippenvoer, lichten we de belangrijkste soorten toe in deze blog.
    Nu lezen
  • De voor- en nadelen van verschillende voerbakken voor kippen
    januari 16, 2023

    De voor- en nadelen van verschillende voerbakken voor kippen

    Het kopen van een voerbak voor kippen is een simpele taak. Je gaat naar de (online) dierenwinkel, legt een voerbak in je mandje en je rekent af. Een kind kan de was doen. Maar in de winkel blijkt dat de keuze in voerbakken groter is dan je verwachtte. Van automatisch tot simpel en van laag bij de grond tot op hoogte; voor welke kippenvoerbak kies je? In deze blog zetten we voor- en nadelen van de verschillende voerbakken voor kippen op een rijtje.
    Nu lezen